A Tegyünk együtt a fiatalok egészségmegőrzéséért! – újabb iskolát fogadtunk központunkban

A héten ismét egy középiskolai osztály látogatott el központunkban, akik a korábbi felhívásunkra jelentkeztek. Régóta szívügyünknek tekintjük a régió gyermekeinek egészségét, és kezdeményezésünkkel célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az egészségmegőrzés és a megelőzés fontosságára 

A József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola szociális ápoló és gondozó szakos diákjai nagyon örültek ennek a kezdeményezésnek, osztályfőnökük, Ferencsik Erika jelentkezett felhívásunkra. A napot egy köszöntéssel kezdtük, majd körbevezettük a diákokat az épületben. Betekintést nyertek az MR és a CT vizsgálóba is, megtudhatták, melyik gép milyen vizsgálatokra használható. 

A diákok érdeklődéssel és kicsi izgalommal tekintettek a szűrővizsgálatok elé, de utólag mind azt mesélte nekünk, nagyon jó, hogy eljöhettek, korábban nem volt lehetőségük ilyen vizsgálatokon részt venni. Minden diák megnyugtató diagnózist, konkrét javaslatot is kapott problémáikra Dr. Szabó Renáta bőrgyógyász szakorvosunktól. 

A doktornő a vizsgálatok után a felhívta a diákok figyelmét arra, hogy mennyire fontos az, hogy foglalkozzanak a bőrünkkel rendszeresen, mert ma is tapasztalta, hogy mennyiféle problémával keresték meg őt a diákok. Arra buzdította őket, hogy fontosak az ilyen vizsgálatok, és figyeljenek erre oda a jövőben is. Legyenek tudatos fiatal felnőttek az egészségügyi szűrővizsgálatok kapcsán, és éljenek ezekkel a lehetőségekkel a jövőben is.   

Fotógalériánkat a következő linken éri el: https://komplexlabor.hu/galeria/tegyunk-egyutt-a-fiatalok-egeszsegmegorzeseert-ujabb-iskolat-fogadunk-kozpontunkban/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)