Egészséges és szép bőr télen is!

A hidegebb hónapokban érdemes átgondolnunk a napi bőrápolás rutinunkat és egy kicsit változtatni rajta. A téli időjárással megváltoznak a bőrünket ért hatások: kinti szeles hideg, benti száraz meleg, kevesebb a napsütés és a magasabb légszennyezettség. A bőrünk alkalmazkodik a megváltozott viszonyokhoz, így a faggyútermelés csökken, a bőr hidrolipid rétege kevesebb védelmet nyújt, a mikrokeringés mérséklődik, és a vízveszteség is nő. Bőrünk szárazabbá válik, hamarabb kipirosodik, fakó és dehidratált lesz. Szélsőséges esetben repedezik és viszket is.

Ezért a bőr minden nap tisztítást, ápolást és védelmet igényel!

  • TISZTÍTÁS: télen érdemesebb kímélőbb tisztítókat alkalmazni, melyek kevésbé szárítják a bőrt. Heti többször gyengéd radírozással javasoljuk az elhalt hámrétegek eltávolítását és a mikrokeringés javítását. Ilyenkor előtérbe kerülnek a különböző hámlasztó hatású termékek és terápiák, amiket nyáron a magasabb UV sugárzás miatt nem alkalmazunk.
  • ÁPOLÁS: érdemes kerülni a magasabb víztartalmú készítményeket, különösen 0 fok alatt. Inkább a tartalmasabb kenőcsöket alkalmazzuk nappalra, éjszakára válasszunk szérumot és hidratálókat.
  • VÉDELEM: alkalmazzunk megfelelő fényvédőt télen is, különösen napsütésben, havas időben, síeléskor, hegyekben.

Az orvos esztétikában ez az időszak kiváló a regeneráló, anti-aging kezelésekhez, a hámlasztáshoz, a pigmentfoltok kezeléséhez. Ehhez ajánljuk a KomplexLaborban elérhető Fotona 3D® és 4D® lézeres anti-aging kezeléseket, szemkörnyéki fiatalítást, lézeres ajakdúsítást, RedCarpet peelinget, akné kezeléseket és pigmenthalványítást.

Kérjen időpontot bőrgyógyászati konzultációra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)