Elindítottuk új szolgáltatásunkat az ultrahang diagnosztikát!

Új GE Versana Balance ultrahang géppel várjuk leendő pácienseinket.

1-2 napon belül tudunk időponttal szolgálni akár délelőtt is állunk pácienseink rendelkezésére. Amennyiben elváltozást látnak orvos kollégáink, akkor a vizsgálat további pontosítása céljából épületünkben, helyben, további szükséges képalkotó vizsgálatok is elvégezhetőek: MRI, CT, Röntgen.

Bízunk benne, hogy minket választanak e szolgáltatásunk tekintetében is!

Mit érdemes tudni az ultrahang vizsgálatról?

Ultrahangos képalkotás során a fül számára nem érzékelhető hanghullámokat használunk, melyek képesek az emberi testen áthaladni. Útjuk során a szervek anyagi összetételétől függően visszaverődnek, elnyelődnek vagy tovább haladnak. Képalkotáshoz a visszaverődött hanghullámokat használjuk, melyeket a detektor érzékel és erősségtől függően számadatokká alakít. A számokhoz a berendezés szürke pontokat rendel, így keletkezik maga a kép. Az ultrahang pillanatnyi állapotot jelenít meg így az aktuális működési folyamatokról is képet kapunk.

Az ultrahang vizsgálat minden életkorban alkalmazható. Tekintve, hogy a módszer nem ionizáló, elektromágneses sugarat használ, így a tudomány mai állása szerint, az élő szervezetre nincsen káros hatása. Szükség szerint bármennyiszer ismételhető. Mellékhatásai nem ismertek.

Az ultrahang mint képalkotó eszköz jól alkalmazható a hasi és kismedencei szervek, a felszín közeli lágy rész képletek és szervek vizsgálatára. Ilyenek a pajzsmirigy, nyálmirigyek, nyirokcsomók, izmok és ízületek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)