Körömgomba lézeres kezelése

A ma már népbetegségnek számító körömgombásodás nemcsak esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi gondokat is okozhat.

A gomba megtámadja a láb (vagy akár ritkább esetben a kéz) körmeit, a körömágyat és a környéki bőrt. A gombásodás egy körmön kezdődik, majd később a többi körömre is átterjed. Hajlamosító tényezők lehetnek a rossz higiéniai viszonyok, a gyakori zárt cipő használata, a fokozott lábizzadás, a rossz keringés, terhesség, cukorbetegség, legyengült immunrendszer stb. A fertőzés könnyebben terjed edzőteremben, közös öltözőkben, szaunában, uszodában, hiszen fertőző betegségről van szó.

A körömgomba tünetei:

  • megvastagodott köröm, mely fénytelenné, töredezetté válik, alatta morzsalékony szarumassza alakul ki
  • sokszor a fertőzés első tünete a körömszélen megjelenő matt fehér folt
  • barázdálttá válik a köröm, sőt elválhat a körömágytól

A gombás köröm behatolási kaput jelent egyéb kórokozók számára, így gyakoribbá válhat a körömbenövés, esetleg egyéb bőrgyulladás, gyengébb immunrendszere esetén orbánc is kialakulhat.

A körömgombásodás magától nem múlik el, kezelése hónapokat vesz igénybe. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az első pár hét után abbahagyják a kezelést.

A kezelés többféle lehet, melyet a gombásodás mértéke, az egyéni adottságok, a kísérő betegségek, a szedett gyógyszerek és egyéb tényezők határoznak meg. A kezelésről az orvos és a beteg együttesen döntenek.

A KomplexLaborban lehetőség van a körömgomba lézeres kezelésére is. A Fotona Nd:Yag lézer a körömgombás fertőzés kezelésének forradalmian új, gyors, hatékony és non-invazív módszere. A lézerfény egyenletesen, teljes mélységében felmelegíti a fertőzött körömlemezt és a bőrszövetet. Ezáltal hatékonyan legyengíti, majd elpusztítja a köröm alatti fertőző parazita gombákat.

A kezelést általában 4 alkalommal szükséges megismételni, egy-két hetes időközönként.

Kiknek ajánljuk:

  • akiknél a hagyományos (szájon át szedett tabletták vagy orvosi körömlakkok) kezelés nem jön szóba
  • akiknél eddig egyetlen kezelés sem hozott eredményt
  • akik a hagyományos kezelés mellett gyorsabb eredményt szeretnének
  • akik a legmodernebb kezelést szeretnék
  • akik félnek az egyéb kezelések mellékhatásaitól

Jelentkezzen be még ma bőrgyógyászunkhoz és kezdje el mihamarabb a kezelést, hogy a nyárra már ne kelljen takargatnia körmeit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)