Leszámolunk a karikákkal!

Szeretné eltüntetni a szem alatti sötét karikákat? Mi tudunk egy hatékony megoldást!

Sajnos a szem alatti sötét karikák megjelenését nem csak a kialvatlanság okozhatja. Természetes, hogy fáradság vagy alváshiány következtében jelentkezhetnek a bosszantó tünetek de a karikás szem megjelenésének számtalan oka lehet. Kialakulhat valamilyen környezeti hatás, betegség, allergia, de akár lelki okok miatt is.

Leggyakrabban az alábbi tényezők segítik elő a karikák megjelenését:

  • kialvatlanság – olykor a szem alatti sötét karikák jelezhetik az életmódváltás szükségességét, pl. az alvási szokások javítását.
  • öregedés – a szem alatti területek sötétebbnek tűnhetnek az erek és a bőr anyagcsere változása miatt, ami hiperpigmentációt okozhat. Idősebbeknél ez erőteljesebben jelenik meg, mivel a bőröregedéssel a szem körüli bőr fokozatosan elvékonyodik.
  • sok képernyő előtt töltött idő – a szem túlzott megerőltetése miatt a szemkörnyéki erek kitágulnak, ezért azt tapasztaljuk, hogy a számítógépes munka előhozza a nemkívánt karikákat. A túl sok tévénézés, az okos eszközök kijelzőinek bámulása is jelentős megterhelést jelent
  • dehidratáltság – amikor a test nem kap megfelelő mennyiségű folyadékot, a szem körüli bőr fakónak, élettelennek tűnhet, a szemek beesetté válnak és megjelennek a sötét karikák
  • túlzott napozás – a napsugárzás hatására szervezetünk túl sok melanint termel, így a szemkörnyéki pigmentáció fokozódásáért is felelős
  • genetika – a karikás szem lehet örökletes vonás mely gyakran csecsemő- és gyerekkorban is előfordulhat, de az idő múlásával erősödhetnek vagy halványodhatnak is.

A szem alatti karikák elhalványítása nagyon nehéz, de van megoldás! A veszélyes sebészeti megoldások mellett lézeres kezeléssel is megszabadulhatunk a nem túl esztétikus foltoktól. A Fotona SmoothEye™ a szem körüli területet idegen anyag bevitele nélküli lézeres kezelése, mely stimulálja a bőr természetes kollagéntermelését. A kollagénrostok aktivizálásával a szem környéki területek teltebbek és feszesebbek lesznek, kisimulnak a ráncok, csökken a szem alatti árok mélysége, jelentősen javul a karikás szem látványa.

Lézeres kezelés előtt kérjen konzultációs időpont bőrgyógyászunktól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)