Mell implantátum MR vizsgálata a KomplexLabor-ban!

Mell implantátummal rendelkező hölgyek esetében évente ajánlott ellenőriztetni az implantátumok állapotát!

Emlődiagnosztikai szakmai ajánlások alapján az implantátumok pontos megítélésére, az esetleges sérülés igazolására vagy egyértelmű kizárására MR vizsgálat az elfogadott képalkotó eljárás. MR vizsgálat mutatja ki, hogy az implantátumot ki kell-e cserélni, vagy maradhat a helyén. A vizsgálat rendszeresen ismételhető, hiszen nem jár sugárzásterheléssel és kíméletes, mert nem szükséges hozzá az emlők kompressziója.

Az esztétikai plasztikai műtét során behelyezett implantátumok nem egy életre szólnak. Ugyan nem ritkák a 15-20 éve beültetett implantátumok, a mell alakjának változása, a bőr megnyúlása vagy szövődmények kialakulása idővel a beültetett implantátum cseréjét teszi szükségessé. Az idő múlásával az implantátum ruptúra kockázata nő, tehát minél „öregebb” az implantátum, annál nagyobb esély van a szakadásra. Azonban sok idő eltelhet a szakadástól addig, amíg látható vagy érezhető jele van a szilikon szivárgásának. Ez azért veszélyes, mert a szilikon testidegen anyag. Nem szívódik fel, kis csomókban a mellben marad, mindaddig, amíg ki nem műtik onnan, ritkán a test más részeibe is eljuthat. Ezt csak rendszeres, képalkotó eljárással végzett vizsgálattal szűrhető ki!

Az implantátum sérülésének leggyakoribb tünetei a ciklustól független fájdalom, a tapintási eltérés (az emlő állománya tömötté, tömörebbé válik, bekeményedik, az implantátum felszínének tapintása megváltozik), melegebb tapintatú bőr, bőrpír, megnagyobbodott hónalji nyirokcsomók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)