Miért védjük bőrünket télen is?

Az UVB sugarak intenzitása gyengébb, de az UVA sugarak ugyanúgy jelen vannak és károsítják a bőrt. Ráadásul a hó és a jég felerősíti a hatásukat azáltal, hogy visszaveri a sugarakat. A bőrünk pigmenttartalma is alacsonyabb télen, ami esernyőként védené a sejtmagokat a káros sugaraktól.

Az UVA sugárzás a bőr irharétegéig hatol, mivel hosszabb hullámhosszú sugárzásról van szó. Ez a sugárzás okolható a bőr korai öregedésért, a pigmentfoltok és a mély ráncok kialakulásáért is, ugyanis károsítja a kollagénrostokat. Ezek a sugarak a bőrrák kialakulásának rizikóját is jelentősen növelik! Az UVA sugárzás ellen télen is védekeznünk kell, mert gyakorlatilag akadály nélkül áthaladnak a sűrűbb felhő rétegeken, a ködön, a szmogon és még az ablaküvegen is!

A bőr rosszindulatú elváltozásainak, így a melanóma kialakulásában is vitathatatlan hatása van a nap káros sugarainak, de megfelelő fényvédő használatával csökkenthető a kockázat! Arcbőrünk védelme egész évben kiemelten fontos! Válasszon széles spektrumú, megbízható, lehetőleg patikában beszerezhető fényvédő krémeket. Figyelje az SPF feliratot, mely a fényvédő faktort jelöli.

Kérje bőrgyógyászunk tanácsát, aki bővebb információval szolgál a helyes fényvédelemről és segít megtalálni a legmegfelelőbb készítményeket/bőrterápiákat.

Továbbá ne feledje évente ellenőriztetni anyajegyeit! A MELANÓMA KORAI FELISMERÉSE ÉLETET MENTHET!

Kérjen időpontot bőrgyógyászati konzultációra a KomplexLaborba! Egészség és szépség… nekünk sokat számít!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)