Post-covid képalkotó vizsgálatok a KomplexLaborban!

Az új típusú koronavírus okozta légúti, légzőszervi vírusos megbetegedésen egyre többen esnek át, szerencsére többségében tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel.

Függetlenül a tünetek súlyosságától, előfordulhatnak elhúzódó panaszok: kifejezett fáradtság, szaglás-ízérzés elvesztés mellett különböző légúti tünetek, mint például köhögés, légszomj, nehézlégzés, mellkasi fájdalom. A tüdő sokszor hónapokig nem heveri ki a COVID-19-et, a fertőzés akár hónapokig hatással lehet működésére!

Ha a vírusfertőzés során tüdőgyulladása igazolódott, vagy enyhébb lefolyást követően elhúzódó tüneteket tapasztal, komplex tüdőgyógyászati vizsgálat, illetve további ellenőrzés javasolt -optimálisan először a fertőzést követően 6-12 hét múlva. Ennek elengedhetetlen része a tüdő képalkotó vizsgálata, mellyel megítélhető, hogy van-e még gyulladás a tüdőben, maradt-e károsodott tüdő terület, teljes -e a tüdő gyógyulása. Mivel a COVID betegség a fiatal sportolókat is megviselheti, az intenzív sport tevékenység ismételt megkezdése előtt is javasolt a tüdő állapotának ellenőrzése.

A tüdő képalkotás teljes palettája, azaz a mellkasröntgen felvétel és alacsony sugárdózisú CT vizsgálat is elérhető központunkban a tüdő állapotának felmérésére!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)