Szabaduljon meg a kellemetlen szemölcsöktől!

A szemölcs vagy más néven verruca, főleg a kezeken és talpakon előforduló fertőző vírusos bőrbetegség. A kórokozó a humán papillomavírus (HPV), mely rendkívül ellenálló és nehéz eltávolítani a felületekről. A betegség bármely életkorban előfordulhat, de gyakoribb a gyerekek és fiatal felnőttek körében. A vírus a bőr mikrosérülésein keresztül jut be. Terjedését elősegíti a direkt érintkezés fertőzött személlyel vagy olyan körülmények mint nedves törölköző, szauna vagy uszoda. Néhány esetben spontán visszafejlődik, de az arra érzékeny személyeknél évekig is fennmaradhat vagy sokszor visszatérően jelentkezik újabb szemölcs.

Többféle kezelési módszer is létezik. Kezdetben érdemes gyógyszertárban kapható ecsetelővel vagy tapasszal próbálkozni. Ilyenkor arra kell ügyelni, hogy a szemölcs körüli ép bőrt mindig óvjuk meg hámosító krémmel vagy ragasszuk le. A kezelést mindaddig folytatni kell, amíg a szemölcs el nem tűnik.

Amennyiben ez e kezelés nem célravezető, mindenképpen érdemes bőrgyógyászhoz fordulni!

A szakember a szemölcs típusa alapján fogja eldönteni a kezelést, amely lehet folyékony nitrogénnel való fagyasztás, égetés vagy sebészi megoldás, esetleg lézeres kezelés is. Ez utóbbi nagy kiterjedésű, nehezen gyógyuló, főleg talpi szemölcsöknél jön szóba.

A lézeres kezelés során a szemölcsök elnyelik a lézerfényt, amely hőenergiává alakul, elzárva ezzel a szemölcsök vérellátását. A végleges eredmény elérése érdekében 3-4 kezelés ajánlott hetente.

A visszafertőződés magakadályozására érdemes odafigyelni, a személyes higiéniára és a cipők rendszeres fertőtlenítésére.

Minden esetben kérjen személyes konzultációt bőrgyógyászunktól, így az Ön számára legmegfelelőbb kezelést tudjuk nyújtani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)