Allergiás tünetek esetén Prick tesztet végzünk!

Allergiás tünetek jelentkezhetnek a légúti rendszerben, ilyenkor tüsszögés, orrviszketés, vízszerű orrfolyás, torok- és szájpad kaparás, esetenként szempanaszok nehezítik az érintettek életét. Panaszok esetén ajánlott Prick tesztet, más néven alkaros bőrpróbát végezni.

  • A vizsgálat célja az allergén kimutatása és az esetleges allergiás reakció igazolása.
  • Prick teszttel állati hámot és szőröket, ételeket és polleneket tesztelhetünk. A vizsgálatot az alkarokon végezzük. A gyári tisztaságú allergéneket sorban csepegtetjük a páciens bőrére, majd apró karcolással visszük be a bőr felső rétegébe, ami csak minimális kellemetlenséggel jár!
  • Az eredmény kb 15- 20 perc múlva „olvasható le”. Pozitív eredmény esetén az érintett területen duzzanat, bőrpír jelentkezhet.
  • Prick tesztet nem végzünk allergiás szezonban, azaz pollenallergiások számára a téli időszak a legmegfelelőbb, hogy a tüneteik mögött megbúvó allergénre fényt derítsünk!

A vizsgálatot minden esetben szakorvosi konzultáció előzi meg, hiszen a páciens pontos kikérdezése, az anamnézis felvétele előzi meg a diagnózis felállítását és amennyiben javasolt a teszt elvégzését!

Kérjen időpontot bőrgyógyászati konzultációra a KomplexLaborba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)