Az utóbbi években a környezeti és életmódbeli változások hatására folyamatosan nő a bőrrákos megbetegedések száma. Ezek közül a legveszélyesebb a melanoma, melynek megelőzése soha nem volt aktuálisabb, mint manapság.

A betegség korai felismerésében, illetve kialakulásának megelőzésében nyújt segítséget a legmodernebb, mesterséges intelligenciával működő FOTOFINDER ATBM II ( Automated Total Body Mapping – FotoFinder Systems ) vizsgálat. A teljesen fájdalommentes, kismamákon és gyerekeken is biztonságosan elvégezhető. A vizsgálat lehetővé teszi az anyajegyekben, festékes bőrelváltozásokban zajló változások követését, a pontosabb diagnózis megállapítását és az esetleges bőrrák megelőzését.

Jelentkezzen be most!

Teljes test anyajegy térkép Fotofinder

A jóindulatú anyajegyek között megbúvó rosszindulatú bőrelváltozások korai észlelése a magas kockázati csoportba tartozó páciensek számára létfontosságú időnyereséget jelent. Az új generációs berendezéssel rendkívül gyorsan végezhető el a bőr teljes, következetes és magas felbontású képeken keresztüli dokumentálása. A gyanús, újonnan megjelent vagy megváltozott bőrelváltozások sokkal gyorsabban és pontosabban diagnosztizálhatók, nagyban megkönnyítve és egyszerűsítve a veszélyeztetett páciensek vizsgálatát.

A jóindulatú anyajegyek között megbúvó rosszindulatú bőrelváltozások korai észlelése a magas kockázati csoportba tartozó páciensek számára létfontosságú időnyereséget jelent. Az új generációs berendezéssel rendkívül gyorsan végezhető el a bőr teljes, következetes és magas felbontású képeken keresztüli dokumentálása. A gyanús, újonnan megjelent vagy megváltozott bőrelváltozások sokkal gyorsabban és pontosabban diagnosztizálhatók, nagyban megkönnyítve és egyszerűsítve a veszélyeztetett páciensek vizsgálatát.

A mesterséges intelligencia (AI) alapú Moleanalyzer pro speciális szoftver segíti az orvosokat az anyajegyek szerkezetének elemzésében és a kockázat megállapításában. A program 86 %-os diagnosztizálási érzékenységgel és 83 %-os specificitással rendelkezik.

Kapcsolatfelvétel

A vizsgálat menete:

Az anyajegy- és bőrrákszűrés fehérneműben (alsógatya vagy bugyi, nőknél melltartó nélkül) történik. A páciens egy speciális kék háttér előtt a gép elé áll, amelyen egy mozgó kamera van elhelyezve. Ezt követően felvételek készülnek a teljes bőrfelületről (ún. total body mapping), amely pontosan megjelölt pozíciókban történik úgy, hogy a teljes bőrfelületet lefedje. A teljes eljárás egyszerű és gyors, teljesen fájdalommentes, kismamákon és gyerekeken (minimum 130 cm testmagasság szükséges) is biztonságosan elvégezhető.

A rendszer automata pozicionálást szolgáló lézere és a Ghost funkció segítségével a korábban lefotózott képek a következő vizsgálatkor az élő előnézeti kép hátterében áttetszően megjeleníthetők. Így a következő vizsgálatkor ugyanolyan beállítású képek készíthetők el, ezzel is segítve az anyajegyek behatárolását és a változások összehasonlítását.

A képek rögzítésekor a Bodyscan ATBM automatikusan elemzi a rögzített adatokat. Különböző színekkel jelöli a változatlan területeket, a kisebb elváltozásokat és az új anyajegyeket. A vizsgálat után kapott információkat tapasztalt bőrgyógyász szakorvos elemzi ki. A Moleanalyzer segítségével a kérdéses anyajegyeket önállóan is elemezzük. A program diagnosztikai algoritmusok alapján 0 és 1 közötti skálán értékeli a rosszindulatúság mértékét.

A bőr minden egyes feltérképezése automatikusan elmentésre kerül a számítógép memóriájában, így minden következő ellenőrzésnél azonnali összehasonlítás végezhető az új felvételekhez viszonyítva. Az anyajegyek változására, vagy az újak feltűnésére a rendszer automatikus színes jelzéssel figyelmeztet.

A Bodyscan ATMB készülék nem helyettesíti a teljes test vizuális ellenőrzését, viszont jelentős mértékben felgyorsítja a vizsgálatot és segítséget nyújt a változások kiszűrésében, helyük meghatározásában.
A vizsgálat teljes hossza az anyajegyek mennyiségétől függ, átlagosan 30 percet vesz igénybe.

Kapcsolatfelvétel

A vizsgálathoz előzetes konzultáció nem, de időpont egyeztetés szükséges.

 • Hogyan készüljön a vizsgálat előtt:
  Meg fogjuk kérdezni, hogy volt-e korábban anyajegy kivétele, rosszindulatú bőrdaganata vagy megfigyelésre javasoltak -e anyajegyét. Amennyiben erről van dokumentációja, kérjük hozza magával.
 • a vizsgálat alsóneműben zajlik, nőknek a melltartót is le kell venniük. Érdemes férfiaknál fecskenadrágban, nőknél minél kisebb, esetleg tangabugyiban érkezni, hogy minél nagyobb legyen a letérképezhető bőrfelület.
 • Nők esetében tanácsos kerülni a sminket, hiszen az alapozó színe eltakarja az anyajegy szerkezetét. Amennyiben sminket visel, itt is van lehetőség az eltávolítására.
 • Nézze át otthonában a bőrfelületét, van -e rejtett lokalizációban anyajegy: hajas fejbőrön, intim területen, farpofák között, fül mögött, köldökben, ujjak, lábujjak között esetleg a szájnyálkahártyán.
 • A hosszú hajú páciensek tűzzék fel a hajukat a vizsgálat előtt, hogy a tarkó és hát felső része se maradjon ki a vizsgálatból.

A melanoma korai felismerése életmentő lehet!

 • A melanoma a bőr festéktartalmú sejtjeinek rosszindulatú daganata.
  A melanoma a bőr festéktartalmú sejtjeinek rosszindulatú daganata.Előfordulása Magyarországon évről évre drámaian nő.Csak az időben felismert melanoma kezelhető sikeresen. Ne kockáztasson! Ellenőriztesse anyajegyeit még a nyár előttProfesszionális, mesterséges intelligencia asszisztált […]
 • FotoFinder digitális dermatoszkóp a KomplexLaborban!
  Megérkezett hozzánk a piacvezető FotoFinder német cég legújabb digitális dermatoszkópja az Automated Total Body Mapping II. A mesterséges intelligenciával támogatott dermatoszkóp segítségével perceken belül elkészíthető a teljes testről az anyajegytérkép. […]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Required)
Mailchimp feliratkozás(Required)