Mi az a plasztikai sebészet?

A plasztikai sebészet az orvostudomány egy speciális ága, amely a test különböző részeinek helyreállításával, rekonstrukciójával, egészség megőrzési okokból szükséges eljárásokkal vagy esztétikai javításával foglalkozik.

Csoportosítás

  • Egészség megőrzési / orvosi okból végzett beavatkozások

  • Orvos esztétikai eljárások

Egészség megőrzési / orvosi okból végzett beavatkozások

A plasztikai sebészet azon beavatkozások összessége, amelyeket az emberi test formájának, funkciójának és esztétikai megjelenésének helyreállítása, javítása vagy átalakítása érdekében végeznek, ideértve az egészség megőrzési és orvosi okból végzett rekonstruktív beavatkozásokat is.

(Pl. bőrelváltozás kimetszése, hegkorrekció, benőtt köröm rekonstrukció)

Esztétikai sebészet
Az esztétikai sebészet célja a megjelenés javítása és a páciens önbizalmának növelése. (szike nélküli beavatkozások, kisműtétek, nagyműtétek) Ide tartoznak:

  • Arcesztétikai beavatkozások: Pl. szemhéjplasztika, fülplasztika.

  • Testesztétikai beavatkozások: Pl. mellnagyobbítás, mellkisebbítés, hasplasztika

  • Nem invazív kezelések: Pl. botox, hialuronsavas töltések

Plasztikai sebészeti beavatkozások

Egészség megőrzési / orvosi okból végzett beavatkozások

Bőrelváltozás kimetszése
Bőralatti elváltozás kimetszése
Kóros hegek előkészítése (Kenalag infiltráció)
Hegkorrekció 
Benőtt köröm rekonstrukció
Hónalj botox kezelés
Talp botox kezelés

Orvos esztétikai eljárások

  • Esztétikai beavatkozások szike nélkül

Botox kezelés
Skin Booster kezelések pl:
                       Ejal40 kezelés
                       Philart kezelés
                       Karisma kezelés

Hialuron savas feltöltések pl:
                       Ajakfeltöltés küllőző töltőanyagokkal

  • Esztétikai célú, helyi érzéstelenítésben végzett kisműtétek

Felső szemhéjplasztika (akár belső szemöldökemeléssel együtt)
Elálló fül korrekció
Intimplasztika Saját zsírral való arc vagy egyéb testtáj feltöltése

  • Altatásban végzett esztétikai célú műtétek (Konzultáció és műtéti tervezés a KL-ben, műtét a klinikán)

Emlő nagyobbítás
Emlő kisebbítés
Emlő felvarrás
Hasplasztika
Felkar plasztika
Comb plasztika
Nagy fogyást követő rekonstrukciós műtétek


Ismerje meg plasztikai sebészünket, Dr. Bende Balázst!

Dr. Bende Balázs vagyok, plasztikai sebész.

20 éve sebészként, 14 éve pedig plasztikai sebészként dolgozom. 5 éve vagyok klinikai farmakológus szakorvos is, ami által mindig szem előtt tartom az állandó innovációkat, új lehetőségeket és azok bevezetését a kutatás mellett a betegellátásban is.

Őssejt terápiás kutatásokat is sikerült a betegágy mellé vinnem és elsők között végeztem ilyen jellegű klinikai vizsgálatot Magyarországon.

14 éve vagyok SZTE Bőrgyógyászati Klinika munkatársa, egyetemi tanársegédje. Számos oktatást és továbbképzést tartottam és tartok jelenleg is. Az egyetemi és posztgraduális Oktatás mellett magam számára is fontos a folyamatos tanulás, képzéseken való részvétel, a legújabb módszerek elsajátítása, akár nemzetközi konferenciákon is.

Tagja vagyok a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak (MPHST) és A Magyar Égési Egyesületnek.

Önálló klinikai osztályt is vezettem. Jelenleg is kutatócsoportot irányítok és a gyógyszeriparban is dolgozom, mint fejlesztési szakértő.

Legfőbb szempontom a munkám során az egészségmegőrzés, a bőr onkológia szempontból való védelme és fontosságának hangsúlyozása. Az esztétikai kezelések során nagy örömmel és lelkesedéssel követem a hazai és nemzetközi trendeket, melyek az utóbbi időben jelentősen változáson mennek keresztül és a kirívó, mesterségesnek tetsző, feltűnő eredmények helyett a természetes szépség kiemelése felé viszik el szakmánkat.

Pácienseim igényeit szem előtt tartva mindig gondosan felmérem a lehetőségeket és minden szempontot figyelembe véve nyújtom az illető számára az optimális megoldást.

A velem való együttműködésre jellemző az őszinteség és nyílt kommunikáció. A közös tervezés során nem erőltetek senkire olyat, amire nincs szüksége vagy éppen előnytelen lenne számára.

Ellenzem az olyan beavatkozásokat, melyek esetleg irreális elvárásokból fakadnak vagy önértékelési problémák, akár testkép zavar miatt szeretné elvégeztetni valaki magán. A plasztika és rekonstrukciós sebészet minden területén működöm és a KomplexLaborban szeretném tudásom, illetve az elmúlt 20 év tapasztalatát a továbbiakban hasznosítani!

Mi történik plasztikai sebészet rendelés során?

Minden plasztikai beavatkozást személyes konzultáció, részletes anamnézis felvétel, alapos vizsgálat, indikációk felállítása, a kontraindikációk felmérése, a beavatkozással és esetleges szövődményekkel kapcsolatos részleletes tájékoztatás előzi meg. Minden esetben a Pácienssel szorosan egyeztetve a megfelelően választott beavatkozás megkezdésére törekszünk.

Pácienseink részletes tanácsadást kapnak a beavatkozást/ beavatkozásokat követő időszakra. A műtét sikerességét mind a beavatkozás előtt, mind a beavatkozás után a szoros orvos- beteg kapcsolat, a folyamatos kapcsolattartás lehetősége biztosítja.

Amennyiben a plasztika sebész szakorvos azt indikálja, úgy a vizsgálat során egyidejűleg mind vérvételre, mind mikrobiológiai tenyésztésre (seb váladék…) , mind szövettani vizsgálatra is van lehetőség, így a pontos diagnózis felállításához szükséges esetleges labor-, mikrobiológiai vagy histológiai vizsgálat késedelme miatt nem veszítünk értékes napokat a megfelelően választott terápia megkezdésének idejéből.

Várjuk Szeretettel plasztikai sebészeti rendelésünkön a KomplexLaborban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)