Az Iyashi Dome hosszúhullámú (10-25mm) infravörös sugárzást kibocsájtó berendezés, amely ún. „Black carbon” sugárzó panellel van ellátva: az infrapanelek nagyon magas sűrűségének köszönhetően az infravörös sugarakat a lehető legegyenletesebben osztják el a test egész felületére.

 

Az Iyashi Dome-ban a páciens fekvő helyzetben van, ami jelentősen lejjebb veszi a pulzust, jobban engedi az izmok ellazulását, az erek kitágulását, ezáltal az infravörös sugarak is mélyebben, hatékonyabban tudnak behatolni. Fontos, hogy terápia alatt a fej a készüléken kívül helyezkedik el, ezáltal a 1) szervezet a jobban tolerálja a hőhatást, illetve 2) a terápia a tüdőt és az orrnyálkahártyát szinte egyáltalán nem terheli meg.
Az Iyashi Dome viszonylagosan alacsony hőérzet mellett képes nagymértékű testhőmérséklet-emelkedést kiváltani, aminek számos kedvező hatása van. Az Iyashi Dome-ban kettő félhenger van a páciens felett, így az infravörös hullámok mindvégig a test középvonalát célozzák meg, azaz a testet minden irányból érik a hullámok.

A Dome 10 és 25 mikrométeres hullámhosszban adja le az infravörös sugárzást: ez a hosszú hullámú infravörös sugárzásnak is egy nagyon szűk szegmense. Ez azért fontos, mert az emberi szervezetnek a sejtjei is infravörös sugárzást bocsátanak ki, nagyjából ugyanebben a tartományban, ezért szervezet ezt a sugártartományt könnyebben befogadja, nem észleli kívülről jövő “fenyegetésnek”. Ez a típusú infravörös sugárzás akár 5 cm mélyre is képes hatolni – ellentétben a hagyományos infraszaunákkal, ahol ez legjobb esetben is maximum 1 cm, – ezáltal belülről kifelé fűti a szervezetet.

A szabadalmaztatott, forradalmi eszköz úgy működik, hogy távoli infravörös sugarakat bocsát ki az egyedi fekete szénkupola belsejéből, összhangban a testben természetesen keletkező infravörös sugárzással. Amikor a test elnyeli a távoli infravörös sugarakat azok hőt generálnak. A terápia ezáltal serkenti az anyagcserét és mély izzadást vált ki, ugyanannyit, mint egy 20 km futás során, azonban anélkül, hogy az bármilyen negatív hatással lenne a szervezetre. A terápia – többek között – növeli az izmok vér- ezáltal oxigénellátását ezáltal regenerál és csökkenti az izomfáradtságot, valamint méregtelenít. Sportolók esetében a javasolt használat: felkészülés edzés előtt, edzés utáni regeneráció, fájdalmak csökkentése, izomlazítás. A mély izzadás indukálásával olyan méregtelenítést tesz lehetővé, amellyel a szervezet nagy mennyiségben képes mérgező nehézfémeket üríteni, mint például a stroncium, bárium, nikkel, ólom, molibdén, tellúrium, króm, kobalt, arzén, kadmium, réz és alumínium.

A berendezés monitoring rendszere tabletre letöltött applikáció segítségével működik. Amellett, hogy ezáltal könnyedén kezelhető a berendezés működése, monitorozható és optimalizálható az infrapanelek intenzitása, ezáltal személyre szabott terápia alakítható ki. A páciens a tablet segítségével akár önmaga is tudja kezeli a berendezést, így annak üzemeltetése nem igényel további személyzetet.

Mi a különbség az iyashi dome kezelés és a hagyományos szaunák vagy infra szaunák között?

A hagyományos szaunában, illetve infrakabinokban csupán néhány milliméter, esetleg egy-két centiméter mélyen melegszik fel a test. Ez kiválóan látható és szemléltethető hőkamerás felvételekkel. Vagyis csupán a bőrfelszín felsőbb vagy mélyebb rétegei melegednek fel.

Emiatt csupán a verejtékmirigyek, azaz víz és vízben oldott mérgek ürülnek a szervezetből. Ugyanazok a mérgek, amelyek egyébként a vizeletben is megtalálhatóak. Vagyis a szaunázástól a közhiedelemmel ellentétben különösebb méregtelenítést nem várhatunk – bár eshet nagyon jól.

A Iyashi Dome kezelés során a test valamennyi sejtjét fel tudjuk melegíteni. E folyamat a test belsejével (a maghő megemelésével) kezdődik, és belülről kifele irányul. Egyrészt így a test minden sejtje elkezd sejtregeneráló fehérjéket gyártani, másrészt a kezelése egészen más típusú verejtékezést eredményez. A hőterápia hatására ugyanis nem csak a verejtékmirigyek, hanem a zsírt eltávolítani képes faggyúmirigyek is ürülnek. Ez egyrészt a sejtek regenerációjához, másrészt nettó zsírvesztéshez, harmadrészt a zsírral együtt távozó nehézfémektől való megszabaduláshoz vezet.

A kezelésnek egészséges ember esetén semmilyen ellenjavallata nincs. Egy enyhe, a kezelés során fennálló testhőmérséklet emelkedéssel és intenzív izzadással kell számolni. Terhesség esetén, szív- vagy keringési problémák, magas vérnyomás, vagy bármilyen krónikus betegség esetén előzetes orvosi konzultációra és kontrollra van szükség.

A hőterápiás kezelés eredményeképpen a sejtek hősokk fehérjék termelésébe kezdenek, illetve az immunrendszer magasabb készültségi állapotba kerül. A hőkezeléssel ugyanis farkast kiáltunk: azt hitetjük el a szervezettel, hogy valami nagyon súlyos fertőzéssel vagy sérüléssel kell megküzdenie. (Hiszen nagyon rövid idő, a kezelés utolsó pár perce alatt érezhetően megemelkedik a testhő.) Ekkor a sejtek „túlélő” üzemmódba kapcsolnak, ami nagyon magas fokú sejtregenerációs képességet jelent. Mivel valódi sérülés, fertőzés vagy sejtpusztulás nincs, mindezt nettó „nyereségként” könyvelhetjük el.

A kezelést közvetlenül követően a hőmérséklet visszaáll az optimálisra, ám a túlélő üzemmód még napokig eltart. Csak ekkor jön rá a test, hogy átvertük. Ekkor további kb. három napba telik, mire a sejtregeneráló fehérjék kiürülnek, és az immunrendszer „vissza hűl”. Vagyis egy hét múlva újabb kezelést tarthatunk.

A kezelést követő hétben a test regenerációs szintje nagyon magas. Magyarán a hibás sejtek fokozott intenzitással javítják magukat, illetve, ha szükséges apoptózishoz (programozott sejthalál) folyamodnak. Ennek mértéke természetesen nagy mértékben függ a helyes táplálkozástól és bioritmustól!

Ha ezt a magas sejtregenerációs szintet hosszabb ideig képesek vagyunk fenntartani, ezzel párhuzamosan a stressz szintjét csökkenteni, a már jelen lévő stresszmérgeket semlegesíteni tudjuk, nagyon jó alapokat teremtettünk ahhoz, hogy a test elkezdje gyógyítani önmagát. Mindez egyébként bármilyen más kezelésnek is alapfeltétele.

Általában egy negyed év, azaz 12 alkalom szükséges ahhoz, hogy látványos és egyértelmű javuláshoz jussunk. Ugyanakkor akár egy kezelésnek is komoly haszna van: ekkor már egy nagy adag nehézfémtől és zsigeri zsírtól biztosan meg tudtunk szabadulni. A vérkeringésünk akár egy kezeléstől is érezhetően javulni tud (fázós végtagok), a bőr pedig érezhetően hidratálódik. Egyetlen stressz-kezeléssel nagyot lökhetünk az immunrendszerünkön, a hidrogén pedig legalább az aznapi stressz mérgeket semlegesíti.

 


Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)