Diagnosztikai központunkban magánrendelés keretein belül lehetőség van különböző eredetű bőrbetegségek hatékony és igényes bőrgyógyászati ellátására. Igyekszünk, hogy a pácienseink számára a leghatékonyabb és legmegfelelőbb kezelési megoldást megtaláljuk. Amennyiben szükséges komplex kivizsgálást tudunk végezni, hogy ne csak tüneti kezelés történjen. Rendelőnkbe minden korosztályból várunk pácienseket.

A leggyakoribb kórképek, a teljesség igénye nélkül:

 • anyajegy -és bőrrákszűrés
 • akne és rosacea
 • ekcémák, allergiás- és csalánkiütéses problémák
 • újonnan kialakult bőrképlet azonosítása
 • vírusus szemölcsök
 • bőrnövedékek eltávolítása
 • hajproblémák (pld hajhullás vagy korpás fejbőr)
 • körömproblémák, pld körömgombásodás
 • sebkezelés

Hívjon minket! +36 30 914 3506

Anyajegy- és bőrrákszűrés

Évente mindenkinek ajánlott, de különösen azoknak akiknek nagyszámú anyajegye van, családjában előfordult rosszindulatú bőrrák, 18 éves kora előtt volt súlyos fokú napégése, rendszeresen használ vagy használt szoláriumot, új pigmentált képletet fedezett fel magán vagy az egyik anyajegye színben, méretben változott illetve aki korábban még nem járt ilyen szűrésen. A melanoma mielőbbi diagnosztizálása életet menthet!

Rendelőnkben kétféle anyajegyszűrési vizsgálatra van lehetőség:

 • szakképzett és anyajegyszűrésben jártas szakember dermatoszkóppal (speciális nagyítóval) vizsgálja át a testén látható összes anyajegyet
 • teljes testfelszín térképezése világszínvonalú, mesterséges intelligenciával ellátott Fotofinder Moleanalyzer készülékkel, amit után szakorvosi konzultáció is történik. A problémás vagy szabálytalan anyajegyek rögzítésre is kerülnek, hogy egy következő vizsgálat alkalmával tudjuk ellenőrizni az esetleges változásokat. A szakorvos munkáját mesterséges intelligencia egészíti ki.

Az anyajegyek eltávolítására (akár bőrgyógyász javasolja, akár a páciens kérésére) van lehetőség. Ez egy előzetes szakorvosi konzultációt követően, előre egyeztetett műtéti időpontban történik. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, steril körülmények között. Az eltávolított anyajegyet a szakma szabályainak megfelelően minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy anyajegyeket lézeres úton, még a páciens kifejezett kérésére sem távolítunk el!


Akne/pattanásos bőr

A pattanásos bőr nem csupán tinédzserkori esztétikai probléma, hanem a faggyúmirigyek betegsége, mely állandó gyulladással jár és hegesedést is okozhat. Kialakulásában több tényező együttes hatása adódik össze, így nem létezik mindenkire alkalmazható egyféle kezelés. A megfelelő terápiát individuálisan, személyre szabottan kell kiválasztani, mely figyelembe veszi a pattanások jellegét, elhelyezkedését, a beteg életkorát, nemét, pszichés állapotát, életmódját, kísérő betegségeket és számos egyéb tényezőt. Intézményünkben kiegészítő kezelésként a hegek csökkentésére és eltüntetésére lézeres terápia is elérhető.


Rosacea

Nagyon zavaró és kellemetlen, gyógyíthatatlan bőrbetegség, mely egyre több embert érint. Jellemzően az arc kivörösödésével, égő érzéssel jár. Alapja a bőr ereinek hibás beidegzése, mely állandó értágulatot, hirtelen jelentkező vörösséget okoz és kísérő bőrgyulladással jár. Később pattanásszerű fájdalmas csomók is kialakulhatnak. Kivizsgálása komplex feladat, a háttérben esetlegesen előforduló kiváltó okok feltárására irányul. Terápiája szintén összetett, ami magába foglalja a belsőleges és külsőleges gyógyszeres terápiát, az életmód változtatást és a lézeres terápiát az esztétikai eredmény javítása és a meglévő állapot visszafordítása céljából.


Szemölcsök (verrucák)

A vírusos szemölcsök bármely életkorban és bármely testfelszínen előfordulhatnak, de leggyakrabban a kézen, ujjakon és a talpon észleljük őket. Gyerekekben különösen gyakori. Mint a nevében is benne van, vírus okozza őket (HPV), melyet fertőzés útján kapunk meg és adunk tovább (uszodában, edzőteremben, közös fürdőszobaszőnyegen, de akár a családtagok közvetlenül is átadhatják egymásnak).

Többféle kezelési lehetőség van, melynek kiválasztása szakorvosi feladat, aki figyelembe veszi a páciens életkorát, a szemölcsök számát és típusát, az elhelyezkedésüket és az esetlegesen előforduló alapbetegségeket is.


Fibrómák (papillómák)

A fibrómák csoportosan jelentkező, bőrszínű, apró kocsányon lógó jóindulatú sejtburjánzások, melyek csak esztétikai problémát jelentenek, elrákosodni nem tudnak. Leggyakrabban a nyakon és hajlatokban (hónaljban, mellek alatt és a lágyékhajlatban fordulnak elő). Hajlam kérdése, hogy kinél alakul ki, de nőknél, idősebb korban, cukorbetegeknél és elhízottaknál gyakrabban észleljük.

Eltávolításukat bőrgyógyász szakorvos végzi. Rendelőnkben különböző kezelési módok lehetségesek: folyékony nitrogénnel való fagyasztás vagy rádiófrekvenciás készülékkel coagulálás vagy lézeres eltávolítás. A kezelést a szakorvos és a páciens közösen választja ki. Amennyiben szükséges helyi érzéstelenítésben is el tudjuk végezni.


Verruca seborrhoica vagy öregségi szemölcs

Nevével ellentétben gyakorlatilag bármely életkorban kialakulhat, bár előfordulásuk az évek számának növekedésével nő. Ezek a bőrből kiemelkedő, különböző színű (bőrszínűtől egészen a feketéig) és különböző méretű kissé érdes felszínű bőrnövedékek. Habár teljesen békések (azaz nem tudnak elfajulni), esztétikailag nagyon zavaróak lehetnek, hajlamosak viszketni és irritálódni.

Mivel az anyajegyektől csak bőrgyógyász tudja megkülönböztetni, így érdemes évente ellenőriztetni őket. Amennyiben igény van rá, rendelőnkben az eltávolításukra is van lehetőség nagyon szép esztétikai eredménnyel.


Prick teszt

A Prick teszt más néven alkaros bőrpróba célja az allergiát okozó anyag (úgynevezett allergén) kimutatása. Az allergiás tünetek jelentkezhetnek a légúti rendszerben, ilyenkor tüsszögés, orrviszketés, vízszerű orrfolyás, torok- és szájpad kaparás nehezíti az allergiás életét, ezenkívül szempanaszokat is okozhat: szemkönnyezés, -viszketés, – vörösség formájában. A bőrön csalánkiütések, viszkető vörös foltok vagy akár duzzanat is jelentkezhet. 

A vizsgálat célja az allergén kimutatása és az esetleges allergiás reakció igazolása. A teszt segítségével megállapítható a tünetekért felelős allergén anyag, melyet ha kerül a beteg, akkor jelentősen csökkenek vagy teljesen elmúlna a panaszai és tünetei. Prick teszttel állati hámot és szőröket, ételeket és polleneket tesztelhetünk.

A vizsgálatot az alkarokon végezzük. A gyári tisztaságú allergéneket sorban csepegtetjük a páciens bőrére, majd  apró karcolással visszük be a bőr felső rétegébe. Mindez csak minimális kellemetlenséggel jár. Mindig használunk pozitív és negatív kontrollt is, hogy érvényes legyen a teszt. Az allergének a bőrön keresztül reakcióba lépnek a szervezetben jelen lévő IgE ellenanyagokkal, mely a bőrben hisztamin felszabadulásával jár. Az eredmény kb 15- 20 perc múlva „olvasható le”. Pozitív eredmény esetén az érintett területen duzzanat, bőrpír jelentkezhet, melyet viszketés is követ. A reakció nagysága szakember számára jelzi az allergia mértékét is, melyet keresztekben adunk meg (+) vagy újabban duzzanat cm-ben/bőrpír mértéke.

Prick tesztet nem végzünk allergiás szezonban, azaz pollenallergiások számára a téli időszak a legmegfelelőbb, hogy a tüneteik mögött megbúvó allergénre fényt derítsünk! A vizsgálatot minden esetben szakorvosi konzultáció előzi meg, hiszen a páciens pontos kikérdezése, az anamnézis felvétele előzi meg a diagnózis felállítását és amennyiben javasolt a teszt elvégzése!


Biopszia (szövettani mintavétel)

Amennyiben szükséges rendelőnkben bőrgyógyászati mintavételre is lehetőség van a diagnózis pontosítása és a kezelés kiválasztása céljából. Ilyenkor steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben, kisméretű körkés segítségével egy apró, hengeres bőrdarabot távolítunk el, amit szövettani vizsgálatra küldünk tovább. A keletkezett seb kb 10-14 nap alatt gyógyul.


Távbőrgyógyászat/távkonzultáció

Diagnosztikai központunkban lehetőség van teledermatológiai vizsgálatra, amikor személyes orvos- beteg kapcsolat nem történik. Ennek feltétele, hogy a páciens az adott bőrelváltozásról 3 db jó minőségű felvételt készít, amit e-mailben pár mondat kíséretében elküld. Szakorvosunk átnézi a képeket és amennyiben szükséges, kiegészítő kérdéseket tesz fel és pár napon belül válaszol. Amennyiben a képek alapján nem állítható fel diagnózis, akkor személyes találkozót kezdeményezünk.

Központunk nemi betegségek kivizsgálásával és kezelésével nem foglalkozik!

Jelentkezzen be most!


 • Anyajegyszűrés akció
  A nyaralás és a nyári hónapok elmúltával érdemes az anyajegyeinket ellenőriztetni! Amennyiben több, mint 1 éve volt bőrrákszűrésen, ne halogassa  a vizsgálatot, mert a  melanoma ( áttétképződésre is hajlamos rosszindulatú […]
 • Csípések
  Valami megcsípett… ilyenkor nyáron gyakran elhangzott mondat. Na, de mi?! Vannak azért jelek, amik segítenek a támadó azonosításában. Szúnyog-, pók-, hangya-, méh vagy darázs-, bolha, esetleg ágypoloskacsípés vagy rühatka? A […]
 • Fényvédelem
  Az első nyári napsugarak megjelenésével előtérbe kerülnek a fényvédő krémek. A választék óriási a piacon pedig egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kenjük be magunkat, bőrünkre szabottan érdemes kiválasztani a leghatékonyabb […]
 • Orvosi laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatok széles köre válik elérhetővé pácienseink számára.
  Május 3-tól ismét bővülnek szolgáltatásaink! Orvosi laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatok széles köre válik elérhetővé pácienseink számára. Vénás vérből immunvédettségi vizsgálat (Centaur), védőoltás felvétele előtt, illetve oltás utáni védettség kimutatására SARS CoV-2 […]
 • Fibróma orvosi eltávolítása a KomplexLaborban!
  A fibrómák a test különböző testtájain kialakuló jóindulatú, de zavaró sejtburjánzások. Köznapi néven papillómáknak vagy helytelenül futószemölcsöknek is nevezik őket. Elsősorban a nyakon, hónaljban, mellek alatt és a lágyékhajlatban jelenhetnek […]
 • Lépjen időben, hiszen a rosacea nem múlik el magától!
  A rosacea egy sokarcú és napjainkban sokakat érintő kellemtelen, progresszív  bőrbetegség, mely károsan befolyásolhatja az önbizalmat, a mindennapos komfortérzetet, a megítélést és akár a szociális kapcsolatokat is. – Alapja az […]
 • Mi segít atópiás ekcémára?
  Az atopiás dermatitis mind gyereket mind felnőtteket érintő krónikus gyulladásos bőrbetegség. – A betegségre jellemző a száraz irritált bőr, a viszketés, az atopiás ekcémás foltok visszatérő megjelenése, az allergiára és […]
 • Segítünk legyőzni az ekcémát!
  Az ekcéma vagy más néven dermatitis az egyik leggyakoribb, sok ember életét megnehezítő betegség! Mi segítünk legyőzni az ekcémát! – A különféle ekcémák általában elhúzódó, vissza-visszatérő megbetegedések. A kiváltó okok […]
 • Allergiás tünetek esetén Prick tesztet végzünk!
  Allergiás tünetek jelentkezhetnek a légúti rendszerben, ilyenkor tüsszögés, orrviszketés, vízszerű orrfolyás, torok- és szájpad kaparás, esetenként szempanaszok nehezítik az érintettek életét. Panaszok esetén ajánlott Prick tesztet, más néven alkaros bőrpróbát […]
 • Miért védjük bőrünket télen is?
  Az UVB sugarak intenzitása gyengébb, de az UVA sugarak ugyanúgy jelen vannak és károsítják a bőrt. Ráadásul a hó és a jég felerősíti a hatásukat azáltal, hogy visszaveri a sugarakat. […]
 • Szabaduljon meg a kellemetlen szemölcsöktől!
  A szemölcs vagy más néven verruca, főleg a kezeken és talpakon előforduló fertőző vírusos bőrbetegség. A kórokozó a humán papillomavírus (HPV), mely rendkívül ellenálló és nehéz eltávolítani a felületekről. A […]
 • Egészséges és szép bőr télen is!
  A hidegebb hónapokban érdemes átgondolnunk a napi bőrápolás rutinunkat és egy kicsit változtatni rajta. A téli időjárással megváltoznak a bőrünket ért hatások: kinti szeles hideg, benti száraz meleg, kevesebb a […]
 • Megoldás aknés bőrű páciensek számára!
  A KomplexLaborban Fotona Twinlight® lézerkezelések elérhetők aknés (pattanásos) bőrű pácienseink számára! – Ez a fajta kezelés a legkorszerűbb és egyben legeredményesebb eljárás, egyszerre veszi célba a faggyúmirigyeket, csökkenti a gyulladást […]
 • FotoFinder digitális dermatoszkóp a KomplexLaborban!
  Megérkezett hozzánk a piacvezető FotoFinder német cég legújabb digitális dermatoszkópja az Automated Total Body Mapping II. A mesterséges intelligenciával támogatott dermatoszkóp segítségével perceken belül elkészíthető a teljes testről az anyajegytérkép. […]

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Required)
Mailchimp feliratkozás(Required)