Évente mindenkinek ajánlott, de különösen azoknak akiknek nagyszámú anyajegye van, családjában előfordult rosszindulatú bőrrák, 18 éves kora előtt volt súlyos fokú napégése, rendszeresen használ vagy használt szoláriumot, új pigmentált képletet fedezett fel magán vagy az egyik anyajegye színben, méretben változott illetve aki korábban még nem járt ilyen szűrésen. A melanoma mielőbbi diagnosztizálása életet menthet!

Rendelőnkben kétféle anyajegyszűrési vizsgálatra van lehetőség:

  • szakképzett és anyajegyszűrésben jártas szakember dermatoszkóppal (speciális nagyítóval) vizsgálja át a testén látható összes anyajegyet
  • teljes testfelszín térképezése világszínvonalú, mesterséges intelligenciával ellátott Fotofinder Moleanalyzer készülékkel, amit után szakorvosi konzultáció is történik. A problémás vagy szabálytalan anyajegyek rögzítésre is kerülnek, hogy egy következő vizsgálat alkalmával tudjuk ellenőrizni az esetleges változásokat. A szakorvos munkáját mesterséges intelligencia egészíti ki.

Az anyajegyek eltávolítására (akár bőrgyógyász javasolja, akár a páciens kérésére) van lehetőség. Ez egy előzetes szakorvosi konzultációt követően, előre egyeztetett műtéti időpontban történik. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, steril körülmények között. Az eltávolított anyajegyet a szakma szabályainak megfelelően minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy anyajegyeket lézeres úton, még a páciens kifejezett kérésére sem távolítunk el!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Required)
Mailchimp feliratkozás(Required)