Fibróma orvosi eltávolítása a KomplexLaborban!

A fibrómák a test különböző testtájain kialakuló jóindulatú, de zavaró sejtburjánzások. Köznapi néven papillómáknak vagy helytelenül futószemölcsöknek is nevezik őket. Elsősorban a nyakon, hónaljban, mellek alatt és a lágyékhajlatban jelenhetnek meg, de extrém esetben az egész testen szétszóródhatnak. A bőrrák rizikóját nem befolyásolják. Esztétikailag ugyan zavaróak, de ritkán okoznak problémát. Időnként a kocsányuk körül megcsavarodhatnak és begyulladhatnak, ami fájdalommal és gennyesedéssel járhat. Nyakon az ékszerviselés miatt okoznak kellemetlenséget, a szemhéjon pedig a nagyságuk még a látásban is zavaró lehet.

Többféle házi praktika létezik, hogy megszabaduljon tőle az ember, például közismert nagyanyáink módszere, a lószőrrel való lekötés. Célszerűbb inkább orvosra bízni az eltávolításukat, hiszen akkor fájdalommentesen, vérzés nélkül, steril körülmények között tudunk ezeknek a zavaró elváltozásoknak búcsút inteni. Az sem mellékes tény, hogy bizonyos anyajegyek hasonlíthatnak a fibrómákra, így amennyiben azokat házilag próbáljuk a elintézni, akkor annak komolyabb következménye is lehet.

A fibrómák orvosi eltávolításának módjai a KomplexLaborban:

  • fagyasztás: folyékony nitrogénnek szoktuk a kisebb, vagy érzékeny területeken növekvő fibrómákat eltávolítani.
  • elekrokauteres (radiofrekvenciás) eltávolítás: általában a nagyobb méretű képleteknél javasoljuk ezt. A beavtkozás Lidocainos érzéstelenítésben történik.
  • lézeres eltávolítás: a legprecízebb eltávolítási lehetőség, mely csak minimális kellemetlen érzéssel jár. Ha egyszerre sok fibrómát szeretnénk eltávolítani és fontos a gyors felépülési idő, ezt a módszert ajánljuk.

A beavatkozásokat a szép esztétikai eredmény és a gyors sebgyógyulás miatt érdemes a téli- tavaszi időszakban, az első nyári napsugarak jelentkezése előtt elvégezni.

Jelentkezzen be még ma konzultációra, ahol egy lépésben diagnosztizáljuk és eltávolítjuk a zavaró bőrnövedékeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)