Ingyenes anyajegyszűrésen vettek részt tegnap az egyetemi hallgatók

Központunk nagy örömmel csatlakozott a La Roche-Posay megkeresésére, ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek keretein belül a szegedi gyógyszerésztudományi kar kozmetológiai kurzuson részt vett diákjai ingyenes melanóma szűrésen vehettek részt a tegnapi napon.

Dr. Szabó Renáta bőrgyógyász szakorvosunk elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja és nagyon örült annak, hogy fiatal leendő gyógyszerészekkel találkozhatott, mert az ő edukálásuk elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben valós és szakmai ajánlásokkal tudjanak segíteni majd az érdeklődőknek. Ismerniük kell a fényvédelemmel kapcsolatos termékeket, tudniuk kell majd, hogy milyen korosztálynak, milyen bőrtípusra melyik terméket ajánlják.

A szűrővizsgálaton részt vett Balázs is, aki elmesélte nekünk, hogy ő bizony korábban nem fektetett nagy hangsúlyt a fényvédelemre, habár pár éve járt már anyajegyszűrésen. De amióta sok hasznos információt hallott az egyetemen, és a mai vizsgálaton is, megerősítette őt, hogy mennyire fontos a fényvédők tudatos használata és a rendszeres melanómaszűrés.

Patrícia is nagyon örült a lehetőségnek, hisz az ő nagyon fehér bőre fokozott védelmet is igényel elsősorban a nyári hónapokban. Hajlamos a leégésre, így rendszeresen a mindennapokban is használ fényvédő készítményeket, és gyakran részt vesz anyajegyszűrő vizsgálaton is.

Lilla rendszeresen jár bőrgyógyászati szakrendelésre, mivel neki is sok anyajegye van, és azok rendszeres ellenőrzést igényelnek. Nagyon jó kezdeményezésnek tartja a mai anyajegyszűrő vizsgálatot, mert ezzel is a fókuszba helyezi a fényvédelem és a megelőzés fontosságát.

A szűrőnapon készült fotókat itt találja: Galéria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)