A here ultrahangvizsgálat napjainkban egyre terjeszkedő vizsgálati módszere, mely kiegészíti a klasszikus urológiai-andrológiai vizsgálatokat. Elvégzése indokolt lehet, ha fájdalmat érez a herék területén, ha csomó tapintható, megváltozik a színe, vagy duzzadttá válik, illetve meddőség kivizsgálására.

Heresérv gyanúja esetén a vízsérvtől ultrahang vizsgálattal elkülöníthető egymástól a két kórállapot. Here visszértágulat már a tünetmentes fázisban igazolható. Kimutatható a here és mellékhere gyulladásos megbetegedése, továbbá a sérülések és direkt traumák következményei is.

Számos meddőséggel járó kórkép (pl: tapintással nem egyértelmű herevisszér tágulat.) felismerhető a here ultrahangvizsgálata során, melynek kezelésével esetleg a folyamat és a meddőség is visszafordíthatóvá válik. A vizsgálat elvégzése indokolt lehet hereműtéteket megelőző időszakban is.

A here ultrahangvizsgálata gyors és fájdalommentes, sugármentes, biztonságos és megbízható eljárás, mely szükség szerint bármikor ismételhető is. A többi ultrahang vizsgálaló módszerhez hasonlóan gél használatát követően nagy felbontóképességgel tudjuk ábrázolni a szövet szerkezetét, a mellékhere állományát, a here körüli artériákat és vénákat, valamint a rétegeit.

Évente legalább egyszer javasolt felnőttkorban szűrővizsgálatot végeztetni az általános egészségi állapot követésére.

Amennyiben szeretné igénybe venni ultrahang vizsgálatunkat, kérjen hozzánk időpontot az alábbi telefonszámon, vagy az űrlap kitöltésével!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Adatvédelmi irányelvek*
Hidden
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)