A hagyományos ultrahanggal szemben a színkódolt (color) Doppler ultrahang az erekben áramló vér sebességét és irányát is képes érzékelni. Ezzel pontos képet kaphatunk az agyba jutó vér mennyiségéről.

A nyaki erek ultrahang vizsgálata egy fájdalommentes és gyors eljárás. Számos esetben végzünk UH vizsgálatot pl. fejfájást, szédülést, fülzúgást, cukorbetegséget, magas vérnyomást fennállása vagy kivizsgálása esetén.  Rendkívül fontos vizsgálatnak számít a veszélyes állapotok (például stroke) időben történő felismeréséhez.

Nyaki erek színkódolt, (color) Doppler ultrahang vizsgálata

Vizsgálat során a nyaki nagy ereket vizsgáljuk az ultrahang készülék segítségével. Megvizsgáljuk a nyaki erek állapotát, hogy fel tudjuk fedezni az esetleges szűkületet, ami számos panaszt okozhat. Látható válik az áthaladó vér sebessége és iránya is. Az eredmények függvényében kalkulálható a kezelés további fázisai.

Nyaki erek színkódolt, (color) Doppler ultrahang vizsgálata

A vizsgálat nem igényel különösebb előkészületet és teljesen fájdalommentes. Hasonlóan a nyaki lágyrész ultrahang vizsgálathoz, a páciensnek szabaddá kell tennie a vizsgálandó testrészét, majd felfekszik a vizsgálóasztalra. A vállak alá párnát helyezünk, hogy a nyaki erek hozzáférhetővé váljanak.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Adatvédelmi irányelvek*
Hidden
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

GDPR consent(Kötelező)
Mailchimp feliratkozás(Kötelező)